Lotharingiai tojás

2016. február 23. 18:08 - Apró Zoltán

Egy tojásos étel, amely kicsit más ízű és más állagú, mint a megszokott tükörtojás, rántotta, vagy omlett.

dsc05130.JPG

Hozzávalók:
kolbász/bacon/sonka
2-3 db tojás
fél doboz tejföl
sajt

A jénai tál aljára rakom a kolbászt.

A tojást tejföllel jól elkeverem, majd a kolbászra öntöm, majd sajtot reszelek rá.

Hideg sütőbe rakom be, majd közepes (180-200 fok) hőmérsékleten sütöm kb. 25 percig. Az a lényeg, hogy a közepe is megkeményedjen, de figyelni kell, hogy nehogy megégjen az alja, akkor inkább csökkentsük a hőmérsékletet.

Az elkészült tojást a tányérra borítom, most uborkát raktam mellé.

dsc05128.JPG

3 komment
Címkék: tojás sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://bmenu.blog.hu/api/trackback/id/tr238414146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xyyyxyxyyxyxyyx 2016.02.24. 10:14:23

"Hideg sütőbe rakom be, majd közepes (180-200 fok) hőmérsékleten sütöm kb. 25 percig."

Berakom a hideg sütőbe, beállítom 180-200 fokra, és összesen 25 percig sütöd, vagy miután elérte a 180-200 fokot, onnantól 25 perc?

Apró Zoltán 2016.02.24. 11:55:05

@violetvoros: Összesen 25 percig sütöttem.

Apró Zoltán 2016.02.24. 12:40:19

Ha a további receptekről nem szeretnétek lemaradni, akkor nyugodtan like-oljátok a "B" menü FB oldalát: www.facebook.com/bmenublog/. Ide is minden receptet fel fogok rakni.
süti beállítások módosítása