Újrahasznosítás I.: Krumplis pogácsa

2016. február 12. 16:59 - Apró Zoltán

Indítok egy sorozatot, ahol korábban készített ételeket hasznosítok újra, és készítek belőle egy teljesen új ételt. Tegnap direkt több törtkrumplit csináltam, amelyből így ma nagyon finom krumplis pogácsát tudtam csinálni kb. fél óra alatt.dsc05207.JPG

Hozzávalók:
Fél kg törtkrumpli (ha nincs készen: akkor csak simán főtt krumplit össze kell törni)
1 tojás
180-200 g liszt

A krumplis pogácsa elkészítése nagyon egyszerű, csak a megadott hozzávalókat össze kell keverni, és kicsit össze kell gyúrni. Ha összeállt a tészta, akkor kissé ragacsos állagot kell kapnunk. A tésztát jól meglisztezett nyújtódeszkára téve (ne ragadjon a deszkához, ezért kell több lisztet használni) kinyújtom, kb. 3-4 milliméter vastagságúra.

Forró, bő olajban kisütöm.

Sokan lekvárral szokták enni, de én inkább sósan szeretem. Jó étvágyat!

 

Előtte:dsc05197.JPG

Utána:

dsc05203.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmenu.blog.hu/api/trackback/id/tr68384924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása