Indítok egy sorozatot, ahol korábban készített ételeket hasznosítok újra, és készítek belőle egy teljesen új ételt. Tegnap direkt több törtkrumplit csináltam, amelyből így ma nagyon finom krumplis pogácsát tudtam csinálni kb. fél óra alatt.
Hozzávalók:
Fél kg törtkrumpli (ha nincs készen: akkor csak simán főtt krumplit össze kell törni)
1 tojás
180-200 g liszt
A krumplis pogácsa elkészítése nagyon egyszerű, csak a megadott hozzávalókat össze kell keverni, és kicsit össze kell gyúrni. Ha összeállt a tészta, akkor kissé ragacsos állagot kell kapnunk. A tésztát jól meglisztezett nyújtódeszkára téve (ne ragadjon a deszkához, ezért kell több lisztet használni) kinyújtom, kb. 3-4 milliméter vastagságúra.
Forró, bő olajban kisütöm.
Sokan lekvárral szokták enni, de én inkább sósan szeretem. Jó étvágyat!
Előtte:
Utána: