Meccs-kaja I.: Babos pástétom pirítóssal

2016. február 24. 14:32 - Apró Zoltán

Ahogy korábban írtam, ma egy meccsnézéshez való kaját készítek, 20 perc alatt kész is van, és meccs közben a sör mellé lehet enni. Este Bl-meccs mellé ki is lehet próbálni.:)

dsc05213.JPG

Hozzávalók 4 személyre:
225g megpucolt krumpli
150 g konzervbab
60 g kolbász
30 g vaj
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál joghurt
chipotle szósz ízlés szerint (csípős)
só, bors

A krumplit kockára vágom, és vízben – amelybe sót is raktam- puhára főzöm.

A kolbászt feldarabolom nagyon apró darabokra és serpenyőben megsütöm. Ha nagyon száraz a kolbász kis olajat lehet alá önteni, de ha zsíros, akkor a saját zsírja elég.

Amíg fő a krumpli, a babot a leve nélkül belerakom egy tálba, hozzáadom a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, sózom, borsozom, és a chipotle szószból (fafüstön szárított jalapeno-ból készített szósz) is öntök egy keveset. Elég csípős, így nem kell sok. Chipotleszószt nagyobb boltokban lehet kapni. A kolbász se maradjon ki a tálból.

Ha kész a krumpli azt is hozzáborítom, és hozzáadom a vajat is, amely a forró krumplitól el fog olvadni. Krumplinyomóval az egészet összetöröm.

Végül kis joghurtot adtam hozzá, hogy lágyabb íze legyen, de anélkül is finom szerintem.

A babos pástétomot pirítósra kenem. Nem kenyérpirítóban szoktam elkészíteni a pirítóst, hanem grillserpenyőben, a legnagyobb gázlángon. Gyorsabban is elkészül, és még jól is néz ki a csíkozott felülete.

Természetesen a meccshez és a sörhöz a chips se maradhat el. :)

Jó étvágyat, jó szurkolást!
dsc05260.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmenu.blog.hu/api/trackback/id/tr168416132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása